Ik zou graag gitaar spelen…

maar hoe ga ik beginnen?

Gitaren zijn grofweg te verdelen in twee soorten gitaren Akoestische Gitaren en Elektrische gitaren.

klassieke gitaar

De Klassieke gitaar valt onder de akoestische gitaren. De klassieke gitaar heeft nylon snaren en een langere en iets bredere hals dan andere gitaren. Dankzij de nylon snaren wordt de klassieke gitaar het meest aanbevolen voor beginnende gitaristen. Van oorsprong wordt deze gitaar gebruikt bij klassieke en flamenco muziek. Vandaar ook wel de benaming Spaanse gitaar. 

 Een voorbeeld van een Spaanse gitaar is deze Valencia gitaar

Voor kinderen die graag gitaar willen leren spelen zijn verschillende mogelijkheden. Het is belangrijk dat zij met hun vingers goed bij de snaren kunnen komen.

Deze kindergitaar is bijvoorbeeld geschikt is voor kinderen vanaf 3 a 4 jaar tot ongeveer 7 jaar. Dit is afhankelijk van de grootte van de hand van het kind.

Het is een zogenaamde halve maat (1/2)
Kindergitaar aanbieding

Voor wat oudere kinderen, van 7 tot 12 jaar, is deze 3/4 Gomez Spaanse gitaar een aanrader. Deze is een slag kleiner als een normale Spaanse gitaar. De hals is ook smaller en daardoor makkelijker te bespelen.

3/4 kindergitaar

Akoestische gitaar

De Akoestische gitaar met stalen snaren wordt het meest gebruikt in populaire Rock en popmuziek. En natuurlijk ook bij Country en Westernmuziek. Je tokkelt lekker weg op een Akoestische gitaar met stalen snaren. Ook wordt dit type gitaar gebruikt om met akkoorden te spelen. Je slaat dan meerdere noten tegelijk aan en dit is ideaal om bijv. bij te zingen. Een Akoestische gitaar met stalen snaren wordt ook wel een Western gitaar genoemd.

 

Een leuke instap Western - Akoestische gitaar met stalen snaren is deze Dreadnought Natural nu voor 149,-

Elektrische gitaren hebben een versterker nodig om geluid te produceren. In een Elektrische gitaar zit een soort microfoon een zgn. element, dat het geluid doorgeeft aan de versterker.

Voor de muziekstijlen Metal, Rock, Blues en Pop Muziek wordt de ´Solid body elektrische gitaar´ het meest gebruikt. Les Paul en de Stratocaster zijn beroemde voorbeelden van Solid body gitaren.

Lijkt het je  leuk vind om elektrische gitaar te spelen? En wil je hier zelf mee aan de gang? Maar niet al te veel geld uitgeven?

 

Dan is deze set uitermate geschikt! Je koopt een elektrische gitaar en krijgt daarbij een gratis versterker. Het is een kwestie van stemmen met de bijgeleverde stemfluit, kabels aansluiten en oefenen maar!

elektrische gitaar zwart

 

 

hollow body gitaar

In de Jazz en Blues muziek wordt het meest gebruik gemaakt van zgn. ´Hollow body elektrische gitaren´. Deze zijn dus eigenlijk half akoestisch. Want ze hebben wel een klankkast én elementen.

 

 Dit is een voorbeeld van een Hollow body gitaar voor een leuke prijs.

 Zowel in onze winkel in Baarn als in onze web shop vind u naast gitaren ook gitaar accessoires als gitaar standaards, capo-dasters, stem apparaten, plectrums en natuurlijk ook sets snaren. 
Bij ons kiest u voor:♩        Snelle levering: U bestelt een artikel voor 13.00 uur, en betaalt snel en veilig via iDeal, dan wordt het dezelfde dag verzonden.
♪       Wij bieden de beste prijs-kwaliteit verhouding.
♫      Met onze interne technische dienst wordt u altijd vakkundig geholpen.

klassieke gitaar

Geen gitaarleraar voor handen? Dan is dit boek een uitkomst:

Leer jezelf gitaar – is geschikt voor mensen die nog niet eerder muziekles hebben gevolgd of gitaar hebben leren spelen. Je maakt kennis met 1. Belangrijke basis akkoorden 2. Het leren lezen van standaard muziek notatie, eenvoudige tabulatuur en eenvoudige tokkelpatronen 3. Het leren spelen op alle zes de snaren m.b.v. noten 4. Het leren van melodieën en akkoorden van meer dan 20 bekende liedjes etc. Als je het boek uit hebt, heb je een goede basiskennis van de gitaar en kan je verder om meer specifieke gitaarstijlen te leren. Bij het boek zit een meespeel CD en DVD.