Korg Pa5X professional arranger

Korg Pa5X

Korg Pa5X Pa5X met 88 toetsen


Nieuwe arranger met inspirerende, nieuwe geluiden en verfrissende workflow

Pa5X is het nieuwste keyboard in de KORG Professional Arranger-reeks. De P5X is volledig opnieuw ontworpen met een ultramoderne sound engine en een gestroomlijnde, op kleuren gebaseerde gebruikersinterface. De Pa5X inspireert je om te creëren en op te treden!

De Korg Pa5X is van de fabriek uit gevuld met duizenden inspirerende geluiden en honderden frisse stijlen, allemaal direct toegankelijk via een uitnodigende bedieningsvolgorde. Een volledig nieuw bedieningspaneel met een toewijsbare padmatrix en mixersectie, veelkleurige led-knoppen en een enorm duidelijk te lezen touchscreen geeft je te allen tijde controle over je muziekbeleving. Pa5X blinkt uit als een instrument voor live optredens én als een krachtig, creatief hulpmiddel in de studio, zodat je je perfecte geluid kunt vinden, waarheen je muziek je ook brengt.

korg pa5x 76 toetsenPa5X met 76 toetsen

Premium kwaliteit en stijlvol ontwerp

De Pa5X is ontworpen met elegantie en duurzaamheid in het achterhoofd, met een mooie maar vooral degelijke aluminium behuizing en echt houten zijpanelen voor een luxe uitstraling. Alle klavieren van de Pa5X bieden een authentiek gevoel en volledige controle over expressie in elke speelsituatie. De 88-toetsen uitvoering met gewogen actie heeft een realistische piano aanslag, terwijl de versies met 76- en 61-toetsen lichtere semi-gewogen toetsen hebben. Alle klavieren zijn voorzien van aftertouch-bediening voor extra expressiviteit.

soundmachine Korg Pa5X

Krachtige EDS-XP Sound Engine voor rijke en inspirerende geluiden

KORG Professional Arrangers hebben de industriestandaard bepaald voor krachtige muzikale expressie, met sound engines die muzikanten inspireren om te creëren en op te treden. Pa5X introduceert de EDS-XP (Enhanced Definition Synthesis – Expanded) sound engine, die voortborduurt op de technologie die in Pa4X wordt gebruikt met geavanceerde hardware en een krachtig nieuw besturingssysteem, waardoor geluiden in de Pa5X naar een nieuw niveau worden getild. De 24 stereo-oscillators en polyfonie van 160 stemmen zorgen voor duizenden hoogwaardige geluiden, die een breed scala aan muziekinstrumenten en genres omvatten. De EDS-XP-geluids-engine introduceert ook nieuwe geavanceerde functies, zoals Round-Robin-drum- en percussieperfomance, Smooth Sound Transition, Sound-Controller 3-functionaliteit en nog veel meer. Dit zorgt voor een ongekend niveau van geluidsrealisme en -expressie dat alleen beschikbaar is op de Pa5X.

realtime controllers

Realtime-controllers

Pa5X heeft een volledig programmeerbare bedieningssectie (controllers) met 9 knoppen en 9 schuifregelaars. Je kunt er elke functie aan toewijzen; van mixervolume tot drawbar-instellingen, van microfoon-mute tot basnoten-inversie, tot songtekst-scrollcommando's en meer. De toegewezen functie wordt weergegeven door een extra stripdisplay, zodat je altijd weet wat je onder je vingertoppen hebt - zelfs als je je op een andere pagina dan de hoofddisplay bevindt.

Talloze toewijsbare controllers zijn beschikbaar voor expressief realtime spelen en Korg's DNC (Defined Nuance Control) dat veel details in het geluid van muziekinstrumenten levert. Faders, schakelaars, echte en virtuele matrixen van real-time bedieningselementen, de joystick en de ribbon-controller kunnen worden toegewezen om elke parameter van het geluid te beïnvloeden. Dit biedt nauwkeurige controle over de meest subtiele nuances en articulaties van de instrumenten die je op de Pa5x bespeelt.

Geavanceerd akkoordherkenningssysteem en volledige bibliotheek met akkoordreeksen

Het akkoordherkenningssysteem van Pa5X is het meest geavanceerde dat er bestaat met een Expert-modus die is gemaakt op basis van de speelstijlen van de beste moderne jazzpianisten. Dit akkoordherkenningssysteem kan zo eenvoudig of geavanceerd zijn als gewenst en je kunt zelfs akkoorden met één vinger triggeren!

Met automatische harmonisatie, een akkoordsequencer en een geavanceerde engine voor akkoordherkenning, biedt de Pa5X je de tools om rijke muzikale arrangementen te creëren, ongeacht het muziekgenre.

Korg Pa5X 66 toetsen Korg Pa5X 61 toetsen

Vloeiende overgangen tussen geluiden, stijlen en songs

Pa5X voegt Smooth Sound Transition-technologie (SST) toe, waardoor naadloze overgangen tussen geluiden, stijlen en songs zonder enige onderbreking mogelijk zijn. Als je een ander element selecteert, blijven het geluid, de effecten en de sequenties spelen en vervagen ze op natuurlijke wijze totdat je klaar bent voor de volgende sequentie of noot om te beginnen, wat zorgt voor een ononderbroken en realistische performance.

Baanbrekende Dual Crossfading-players

Pa5x kan twee stijlen, MIDI-bestanden of MP3-bestanden tegelijk en in elke combinatie afspelen, mogelijk gemaakt door de dubbele ingebouwde players*. Deze twee spelers kunnen worden gemixt met een handige crossfader, of kunnen worden gebruikt om een nummer af te spelen terwijl een ander wacht om te starten. Al die tijd levert de geluidsengine van Pa5X de kracht, effectverwerking en polyfonie om deze overgangen naadloos te laten verlopen.

*KORG's exclusieve XDS Crossfade Dual Sequencer/Player

Teksten, akkoorden, partituur en markering kunnen duidelijk worden weergegeven op de grote interne display van de Pa5X, of zelfs op een extern display wanneer die is aangesloten via de ingebouwde HDMI-poort. Een grote verscheidenheid aan songtekstformaten wordt ondersteund, en je kunt zelfs automatisch een score van een MIDI-song genereren. Markeringen zorgen voor snelle navigatie door een nummer met behulp van de Style-Element-knoppen, zodat je gemakkelijk terug kunt springen naar een passage die je wilt herhalen tijdens het studeren, oefenen of live-optreden.

stylen en songs Korg Pa5X

Stijlen en songs creëren

Je kunt je eigen stijlen maken en je eigen MIDI- en MP3-songs opnemen. De meegeleverde bewerkingsfuncties zorgen voor gedetailleerde editing van elk afzonderlijk opgenomen event. Een geavanceerde transpositietabel past de sequenties aan elk akkoord dat je speelt aan.

Je kunt een MIDI-song opnemen met een volledig toegeruste sequencer. Nog simpeler: neem gewoon op wat je zingt en speelt (inclusief mp3-songs) als een mp3-bestand en luister ernaar waar en wanneer je maar wilt.

Het SongBook: een muziekbibliotheek dat je altijd bij je hebt

Songs en stijlen kunnen worden opgeslagen in het ingebouwde SongBook, waarvan de database-achtige invoer eenvoudig kan worden gesynchroniseerd met externe partituurlezers op je tablet. Je kunt dus een digitaal muziekboek gebruiken om je Pa5X te bedienen.

De nummers in de muziekdatabase kunnen worden opgeslagen in setlijsten, elk specifiek bedoeld voor een show, een zanger of een muziekstijl, zodat alle muziekbronnen tijdens liveoptredens in één keer kunnen worden beheerd. Bij het kiezen van een song uit het SongBook krijg je ook meteen de benodigde Sounds, de Style, een Song, de effecten en zelfs een akkoordenvolgorde.

Een complete geluidsbibliotheek

De geluiden aan boord variëren van ultrarealistische akoestische instrumenten tot elektrische vintage toetsenborden tot synthklassiekers, met toevoeging van fantasiegeluiden en speciale effecten voor game-, media-, video- en bioscoopproductie. We hebben ook instrumenten uit verschillende periodes en wereldculturen opgenomen, terwijl we ook voldoende ruimte laten voor je eigen uitbreidingen.

De selectie van akoestische en elektrische piano's, waaronder geluiden van onze gevierde SV-2 Stage Vintage Piano, is met name geschikt voor de versie met 88 toetsen met hammer action. We hebben ook speciaal geselecteerde geluiden van onze vlaggenschip synth-workstations toegevoegd: Kronos en Nautilus.

Een nieuwe Drawbar Organ-sectie toont een realistisch bedieningspaneel met fysieke schuifregelaars en knoppen op het frontpaneel van de Pa5X. Nieuwe effecten die zijn afgeleid van het legendarische KORG CX-3 Combo Organ zijn ook inbegrepen.

De nieuwe drumkits zijn opgenomen met behulp van een nieuwe technologie, gebaseerd op „Round Robins“ om het realisme te vergroten. Geen twee drumslagen zijn gelijk, wat resulteert in authentiek klinkende drumperformances.

Naast de enorme hoeveelheid meegeleverde geluiden, helpt de ingebouwde sampler bij het creëren van nieuwe geluiden, drumkits en audioloops. Neem je eigen geluiden op of importeer uit standaard bestandsformaten zoals AIFF, WAV en SF2. Met de gedetailleerde ingebouwde sample-editor kun je je samples finetunen en zelfs een audioloop transformeren in een percussieve kit.

mixersectie Korg Pa5X

Intuïtieve mixersectie met uitgebreide effectprocessing

Geluiden op Pa5X kunnen worden bewerkt door een uitgebreide reeks professionele effecten van studiokwaliteit, met maximaal 10 Insert FX, 3 Master FX en 1 Finalizer voor elk van de twee spelers. De Keyboard Sets kunnen tot 3 Insert en 3 Master FX gebruiken.

De uiteindelijke mastering-effecten worden toegepast als laatste stap op de audio-uitgangen van Pa5X, wat resulteert in een gepolijst geluid dat kan worden gemixt en geproduceerd. Dit is het resultaat van KORG's langdurige samenwerking met Waves Audio®, de wereldreferentie in studio-mastering-effecten.

Specifieke microfoon- en gitaaringangen met effectprocessing

Op de aparte audio-ingangen van Pa5X kunnen tegelijkertijd een microfoon en een gitaar worden aangesloten. KORG's uitgebreide ervaring in vocale harmonisatietechnologie en gitaareffectverwerking komt aan bod, waarbij elk van deze ingangen speciale ingebouwde effecten heeft.

Vocale stemverwerkingstechnologie

Korg is er trots op samen te werken met Shift Audio, een bedrijf met 30 jaar ervaring in stemverwerkingstechnologie. De oprichters van Shift Audio kwamen van een toonaangevend bedrijf dat gespecialiseerd is in producten voor stemprocessing, voortbouwend op hun ervaring. De Korg PaX5 bevat de nieuwste generatie stemprocessing-algoritmen en ze zijn geoptimaliseerd om te werken op de nieuwste technologie in de Pa5X.

Het resultaat zijn ongelooflijke levensechte vierstemmige harmonieën die je het gevoel geven van een daadwerkelijke zanggroep omringd door je eigen muziek. Je zult plezier hebben van de nieuwe Auto Pitch-functie in de Pa5X die prestaties en geluid levert die je in veel hedendaagse muziek tegenkomt.

Aparte gitaar ingang

De aparte gitaaringang is volledig onafhankelijk en heeft een eigen gain control. Gitaareffecten omvatten vintage pedaal- en versterkersimulators om je gitaargeluid en -performances te verfijnen. Er zijn veel vooraf ingestelde gitaar-presets met maximaal 4 insert-effecten, en het is ook gemakkelijk om presets voor gebruikerseffecten te maken en op te slaan. Deze nieuwe krachtige gitaareffecten maken het live optreden van je gitarist veel gemakkelijker, omdat alle effecten en effectinstellingen door de Pa5X worden afgehandeld.

Aan elk SongBook-item kan één vocal- en één gitaarpreset worden toegewezen, wat zorgt voor een gemakkelijke en snelle muzikale performance.

MIDI, USB, HDMI, audio-in en -uit, pedaalaansluitingen

De Pa5X biedt een overvloed aan audio-, bedienings- en opslagaansluitingen. Je kunt MIDI en USB gebruiken voor controllers of opslagapparaten, HDMI voor een extern beeldscherm, de XLR-, jack- en minijack-connectors voor andere keyboards, condensator- en dynamische microfoons, gitaren en basgitaren, smartphones en tablets, of om je instrument aan te sluiten op actieve luidsprekers of PA-systemen via de gebalanceerde uitgangen. Er zijn vier afzonderlijke line-outs beschikbaar om geluiden individueel naar buiten te brengen.

Drie pedaalingangen maken het mogelijk om je favoriete demperpedaal (met half-pedaalondersteuning), voetschakelaar, volume- en expressiepedalen aan te sluiten. Je kunt degene gebruiken die je al hebt of kiezen uit ons assortiment optionele accessoires.

Standaard bestandsindelingen

Het gebruik van standaard bestandsformaten, zoals MIDI of mp3 voor liedjes, WAV, AIFF en SF2 voor samples, opent een wereld aan mogelijkheden bij het uitwisselen van bestanden. Dankzij de MIDI- en USB-poorten kan de Pa5X verbinding maken met elk extern opslagapparaat, pc, smartphone, tablet of externe controller. De HDMI-connector is compatibel met veel moderne monitoren en videocircuits in clubs, waardoor de Pa5X kan dienen als het centrum van je studio- of podiumopstelling!

Korg Pa5X

Conclusie

Pa5X is de meest inspirerende, krachtige en gebruiksvriendelijke professionele arranger die ooit is geproduceerd en er is nog veel meer te ontdekken op dit geavanceerde nieuwe platform. De unieke combinatie van Pa5X's nieuwe soundcatalogus, besturingssysteem, gestroomlijnde navigatie en functie set zijn klaar om je performance naar een geheel nieuw niveau te tillen.

Ontdek de volgende generatie arranger keyboards met KORG Pa5X en laat je inspireren!