Technische dienst

Een ondersteunend onderdeel van de winkel is de werkplaats voor reparatie en onderhoud van elektronische instrumenten. Sterker nog, de winkel is eigenlijk gegroeid vanuit de werkplaats. Henk Heimensen is een autoriteit op het gebied van elektronische orgels. In 30 jaar heeft hij een ongeëvenaarde kennis en reputatie opgebouwd en weten klanten uit heel Nederland hem te vinden. Het is niet altijd wenselijk grote instrumenten te vervoeren dus heeft ELRECOM Muziek ook een reparatieservice aan huis. De werkplaats heeft een grote voorraad onderdelen en upgrades, ook voor oudere type orgels.

Ook voor reparaties aan andere instrumenten kunt u bij ELRECOM Muziek terecht. U kunt bijvoorbeeld een element in uw gitaar laten bouwen of een custom-kabeltje laten maken.

De occasions worden geheel nagezien voor ze de winkel verlaten, daarom krijgt u bij ELRECOM Muziek 3 maanden garantie.

Technische oplossing uit de Elrecom keuken: Apparatuur kast

alt

alt

Veel mensen en instanties hebben hun apparatuur vaak boven op elkaar in een kast staan. Het aansluiten van of wat aan de bekabeling veranderen is vaak, laten we maar ronduit zeggen, tobben. Half uit de kast getrokken, schuin staande apparaten en het niet goed kunnen zien waar de stekkers in moeten is het gevolg. Elrecom heeft daar wat op gevonden: Een kast waarbij de planken naar buiten gedraaid kunnen worden. U kunt de apparaten nu heel gemakkelijk aansluiten. Het geheel is overzichtelijk. De kast is van spaanplaat, hierdoor is het mogelijk de ontvanger(s) van de draadloze microfoon(s) in de kast te plaatsen zodat die ook uit het zicht zijn. De kast kan afgesloten worden zodat niet iedereen zomaar aan de knoppen kan zitten en de instellingen kan ontregelen. Verder is er ruimte om accessoires, Cd’s, DVD,s enz op te bergen.

Silent Piano

Er zijn verschillende pianomerken die akoestische piano's op de markt brengen met een z.g. Silentsysteem. Dit houdt in dat u met zo'n piano kunt overschakelen van akoestische naar een digitale piano. Dit heeft heel veel voordelen: U kunt studeren terwijl uw huisgenoten of buren het niet horen. Omdat er 2 hoofdtelefoonaansluitingen op zitten kunt u dit ook samen met uw leraar doen. Het silent systeem is heerlijk voor mensen die net uit de nachtdienst komen en nog even lekker weg willen zwijmelen voor het naar bed gaan. U kunt uzelf opnemen, dit weer afspelen en dan met uzelf quatre-mains spelen. Er zitten niet alleen pianoklanken in het systeem, maar b.v. ook orgel, klavecimbel of strijkers. Als u het silentsysteem op een versterker met boxen aansluit kunt u samen met de strijkers en uw akoestische piano een heel orkest vormen. Och zegt u; ik heb een akoestische piano waar ik aan verknocht ben en die ruil ik zeker niet in. In veel gevallen is er OOK voor U de mogelijkheid het systeem in te bouwen. Wij komen graag bij u kijken of het mogelijk is.

Technische tip 1. Het klinkt misschien eenvoudig, maar voor electronische instrumenten geldt: Laat op tijd het backup accu'tje vervangen voordat de accu gaat lekken en de printen aangetast worden. Wij komen nog steeds schrijnende gevallen tegen! Normaal gesproken gaat zo'n accu 5 jaar mee. Onze technische medewerkers kunnen u vertellen of in uw instrument een degelijke accu zit.

Technische tip 2. Heel vaak is een defect aan een elektronisch apparaat terug te voeren op een incorrecte aansluiting op het net of aan bliksem inslag: Sluit uw netgevoede elektronische apparatuur altijd direct op het lichtnet en niet via gammele driewegstekkers, oude tafelcontactdozen of iets dergelijks. De wandcontactdoos (stopcontact) moet niet geoxideerd of heet geweest zijn. Een bruine rand rondom één van de gaten spreekt boekdelen. Gebruik een overspanningbeveiliging Bliksem inslag bij u thuis is meestal desastreus voor alle apparatuur die u in huis heeft en er is geen kruit tegen gewassen. Is er een inslag bij u in de buurt dan kan er een overspanningsimpuls op het elektriciteitsnet ontstaan die uw apparatuur kan beschadigen. Het op het plaatje staande apparaatje is heel eenvoudig aan te sluiten en heeft ook nog een filter dat hoogfrequente (zender) signalen die via het net uw apparatuur binnen willen dringen tegen houdt. Om het geld hoeft U het niet te laten, het kost nog geen € 8,-. Wij hebben ook tafelcontactdozen waar de beveiliging al in zit (5,6,8 en zelfs 10-voudig).