Technische dienst

Een ondersteunend onderdeel van de winkel is de werkplaats voor reparatie en onderhoud van elektronische instrumenten. Sterker nog, de winkel is eigenlijk gegroeid vanuit de werkplaats. Henk Heimensen is een autoriteit op het gebied van elektronische orgels. In 40 jaar heeft hij een ongeëvenaarde kennis en reputatie opgebouwd en weten klanten uit heel Nederland hem te vinden. Het is niet altijd wenselijk grote instrumenten te vervoeren dus heeft ELRECOM Muziek ook een reparatieservice aan huis. De werkplaats heeft een grote voorraad onderdelen.

Ook voor reparaties aan andere instrumenten kunt u bij ELRECOM Muziek terecht. U kunt bijvoorbeeld een element in uw gitaar laten bouwen of een custom-kabeltje laten maken.

De occasions worden geheel nagezien voor ze de winkel verlaten, daarom krijgt u bij ELRECOM Muziek 3 maanden garantie.

 

alt

Technische tip 1. Het klinkt misschien eenvoudig, maar voor electronische instrumenten geldt: Laat op tijd het backup accu'tje vervangen voordat de accu gaat lekken en de printen aangetast worden. Wij komen nog steeds schrijnende gevallen tegen! Normaal gesproken gaat zo'n accu 5 jaar mee. Onze technische medewerkers kunnen u vertellen of in uw instrument een degelijke accu zit.

 

Technische tip 2. Heel vaak is een defect aan een elektronisch apparaat terug te voeren op een incorrecte aansluiting op het net of aan bliksem inslag: Sluit uw netgevoede elektronische apparatuur altijd direct op het lichtnet en niet via gammele driewegstekkers, oude tafelcontactdozen of iets dergelijks. De wandcontactdoos (stopcontact) moet niet geoxideerd of heet geweest zijn. Een bruine rand rondom één van de gaten spreekt boekdelen. Gebruik een overspanningbeveiliging Bliksem inslag bij u thuis is meestal desastreus voor alle apparatuur die u in huis heeft en er is geen kruit tegen gewassen. Is er een inslag bij u in de buurt dan kan er een overspanningsimpuls op het elektriciteitsnet ontstaan die uw apparatuur kan beschadigen. Het op het plaatje staande apparaatje is heel eenvoudig aan te sluiten en heeft ook nog een filter dat hoogfrequente (zender) signalen die via het net uw apparatuur binnen willen dringen tegen houdt. Om het geld hoeft U het niet te laten, het kost nog geen € 8,-. Wij hebben ook tafelcontactdozen waar de beveiliging al in zit (5,6,8 en zelfs 10-voudig).