Capo gitaar Amersfoort

Capo gitaar Amersfoort

Bent u op zoek naar een capo voor uw gitaar in Amersfoort of omgeving? Daar hoeft u in principe uw huis niet voor uit. U kunt de gewenste capo in de webshop van Elrecom Muziek bestellen, zodat u snel kunt spelen zoals u wilt. Heeft u meer informatie nodig, of wilt u de capo’s even zelf zien of proberen? Dan bent u natuurlijk van harte welkom in onze winkel. Wij kunnen u van advies voorzien. Breng eventueel uw eigen gitaar mee om de capo’s uit te proberen.

Wat is een capo precies?

Een capo wordt ook wel een barréklem genoemd. “Capo” is de afkorting van capodaster. Dit hulpmiddel is een klem die op de hals van uw gitaar wordt bevestigd. Dat gebeurde vroeger door middel van een schroef, of riemsysteem. Tegenwoordig wordt vaak een klemsysteem gebruikt zodat een snelle verplaatsing mogelijk is. Alleen al daarom is het handig om langs te komen als u een capo voor uw gitaar in Amersfoort of regio zoekt.

Met een capodaster kunt u eenvoudig de toonhoogte verhogen of verlagen. Capodaster betekent “topklem”. Dat is precies wat een capo is: u plaatst deze naast de gewenste fret op de hals om deze af te klemmen. Het gevolg is dat de toonhoogte verandert. Plaatst u de capo bijvoorbeeld tussen de eerste en de tweede fret, dan klinkt alles wat u speelt precies een toon hoger.

Handig hulpmiddel voor beginners

Een capo wordt gebruikt door gevorderde gitaarspelers, maar kan zeker voor beginners ook een handig hulpmiddel zijn. De capo kan namelijk de functie van uw vingers deels overnemen. Capo’s zijn heel handig bij het spelen van barré-akkoorden. Bij barré-akkoorden houdt u uw vinger plat bij een fret, terwijl u uw overige vingers gebruikt om een akkoord te spelen. Voor veel beginnende gitaristen is dit moeilijk. De capo kan de functie van uw platte vinger overnemen, zodat het spelen van akkoorden eenvoudiger wordt.

Met een capo kunt u bovendien gemakkelijk de toonhoogte van een muziekstuk iets verhogen. Denk in een situatie in een band waarin het nummer net iets te laag is voor de zanger(es). Door een capo te plaatsen en de hoogte met een halve toon of een toon te verhogen, hoeven er geen aanpassingen te worden gemaakt aan de akkoorden.

Koop de capo voor uw gitaar bij Elrecom Muziek

Koop de capo voor uw gitaar in regio Amersfoort bij Elrecom Muziek. U bent van harte welkom om zelf te ervaren hoe dit speelt en of het iets voor u is.